23948sdkhjf

Ledningsförändringar på Volvocars

Ny chef har tillsatts för marknad, försäljning och service.
Björn Annwall tar över efter Alain Visser som går till en ny befattning som vice president för global marknadsföring och försäljning på kinesiska Geely Auto Group.

Både Volvo Cars och Geely Auto ägs av Zhejiang Geely Holdings (ZGH).

Förändringen träder i kraft den 15 oktober 2015.

Björn Annwall kommer till Volvo från en tjänst som partner på McKinsey & Co, ett konsultföretag inom management. Där har han de senaste fem åren arbetat nära Volvo Cars med att införa ett övergångsprogram efter övertagandet av ZGH 2010.

– Volvo befinner sig i en spännande fas. Jag ser fram emot att hjälpa företaget att fortsätta etablera positionen som ett global biltillverkare som producerar premiumbilar, säger Björn Annwall, i ett pressmeddelande.

Björn Annwall kommer att arbeta med att lansera Volvos mest konkurrenskraftiga produktprogram under företagets totalt 88-åriga historia.

– Jag är glad att få välkomna Björn till Volvo. Jag ser fram emot att arbeta med honom när vi nu går in andra fasen av vår utvecklingsplan., säger Håkan Samuelsson, VD på Volvo Cars.

För de närmaste fyra åren ska företaget förnya hela sitt produktprogram. Detta innefattar både stora modeller baserade på nya SPA-plattformens arkitektur och mindre modeller baserade på företagets CMA-arkitektur.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.422