23948sdkhjf

VW:s Sverigechef ber om ursäkt

”Nu gäller det att se framåt, menar Claes Jerveland.
– Vi har tagit till oss av det här och beklagar och vill be alla våra kunder om ursäkt, nu gäller det att se framåt, säger Claes Jerveland, vd för Volkswagen i Sverige, till Sveriges Radios P1 Morgon.

Idag ska han även träffa miljöminister Åsa Romson (MP) för att svara på frågor.

Volkswagen jobbar nu i Tyskland på att ta fram den tekniska lösning som krävs för att åtgärda bilarna.

-Då kommer man att sätta in en ny teknisk lösning och exakt vad det är, är för tidigt att gå in på. VW jobbar på en teknisk lösning och nu vill vi ha den testad. När den är godkänd kommer vi att rulla ut den, säger han.

Bristfällig information
Företaget har fått kritik för bristande information kring ärendet.

– Där förstår jag om medierna trycker på, men saken är den att det här är komplicerad materia. Vi har gett den information vi kan ge, men vi kan lära oss och göra det bättre framöver, säger han.

Skadad image
Jerveland säger också att han är orolig för den imageförlust som nu drabbar Volkswagen.

– Vi beklagar verkligen det här och förstår om kunderna är besvikna. Jag hoppas på fortsatt förtroende för våra kunder, säger han till P1 Morgon.

Han lovar också att de åtgärder som kommer att göras för att ändra den aktuella programvaran i svenska VW-bilar kommer att ske konstadsfritt för kunderna. Men någon annan kompensation vill Claes Jerveland inte gå in på.

Kan kräva pengar tillbaka
Enligt vad Konsumentverket tidigare uppgett för TT skulle dock en svensk kund kunna kräva att få pengarna tillbaka om det visar sig att personen köpt en bil som manipulerats. Men att häva köpet blir en sak mellan kunden och återförsäljaren, förklarar Marcus Thomasfolk informationschef i Volkswagen Group Sverige.

-Den frågan är spekulationer, inte fakta. Men om en kund har klagomål så får man vända sig till återförsäljarna, det är inte annorlunda här än i andra frågor, säger Marcus Thomasfolk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078