23948sdkhjf

Svenskt miljöteknikföretag till Mexico City

Clean Oil Technology: Delegation från Västra Götaland besöker Mexico City.
– Det är tillfredställande att från högsta politiska nivå höra om ett västsvenskt miljöteknikföretag som lyckats bryta sig in på hög nivå i en av världens största städer. Det säger Johnny Magnusson, vice ordförande i Västra Götalandsregionens styrelse, i samband med en resa till Mexiko, där han tillsammans med andra ledande politiker och tjänstemän i regionen träffade Mexico Citys högsta politiska ledning för samtal kring hållbara affärer och miljöåtgärder.

Mötet initierades och organiserades av COT – Clean Oil Technology AB (publ) och handlade bland annat om den stora affär som genomförs mellan bolaget och Mexico City. Affären omfattar ett stort antal COT OilProcessor™ för montering i stadens tunga fordon.

– Resan till Mexiko innehöll många samtal, studiebesök och kulturella arrangemang. Den näringslivsorienterade delen fokuserade på miljöteknik och möjligheter till hållbara affärer.
Regeringschefen i Mexico City-distriktet redogjorde noga och med stor tillfredsställelse för stadens miljösatsning och COT-affärens betydelse i arbetet, säger Johnny Magnusson.

Johnny Magnusson vill inte svara direkt på frågan om COT:s teknik även kan vara intressant för Västra Götalandsregionen, men säger att:

– Om en av världens största local governments kan köpa produkten så borde det finnas andra som är intresserade också.

Peter Holmberg, miljöchef i Västra Götalandsregionen, säger att resan till Mexiko gav många intressanta idéer och infallsvinklar om hållbara affärer och miljösatsningar.

– Självklart är Mexiko och Sverige på ytan väldigt olika, men det är spännande att samma frågor engagerar alla oavsett geografin och vilket utbyte vi kan ha av varandra. Västra Götalandsregionen ligger i framkant i miljöfrågor och vi möts med respekt och intresse i internationella kontakter.

För mer information:
E-post: info@cot.se

Pressmeddelande från Clean Oil Technology
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094