23948sdkhjf

Bra flyt för BAE-order

BAE Systems Bofors ska inom kort överlämna det första artillerisystemet, Archer, i serieproduktion till beställaren FMV.
Redan 2008 meddelade FMV att Sverige skulle köpa 24 Archer. Detta resulterade i en, enligt obekräftade uppgifter, miljardorder för BAE Systems Bofors.
För cirka två år sedan levererades de fyra förseriepjäserna till BAE, som därefter, tillsammans med FMV, har testat och justerat systemet. Inom något år ska serieleveransen vara klar.

– Vi är glada över att det fungerat så bra med förseriepjäserna och att användarna är nöjda, säger Mikael Take, är projektledare för Archer sedan hösten 2013.

Enligt uppgifter från nwt.se sägs det att ordern är värd 1,2 miljarder men, detta är ingenting som bekräftas av Mikael Take, som hänvisar till att summan inte är offentlig. Däremot har projektet skapat flera jobb.

– Vi har själva ny- eller visstidsanställt ett 15-tal personer under året för att klara Archerproduktionen. Men till det kan läggas jobb som vi lagt ut på ett 30-tal leverantörer huvudsakligen i Karlskogatrakten, säger Mikael Take.
Läs mer om: BAE
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078