23948sdkhjf

VBG Group tar ny mark

Genom förvärv av det brasilianska företaget Henfel, etablerar sig verkstadskoncernen VBG Group inte bara på världens sjunde största marknad, utan även på en för koncernen helt ny kontinent.
– Att expandera internationellt är en av våra affärsstrategier, och då framförallt på tillväxtmarknader utanför Europa. Brasilien är därför en mycket intressant marknad för oss. Den senaste tidens turbulens ändrar inte vår övertygelse om att Brasilien fortsatt är en tillväxtmarknad, säger Anders Birgersson som är VD och koncernchef på VBG Group, i ett pressmeddelande.

Avgörande för lokal tillväxt
Brasilien är världens sjunde största ekonomi och Sydamerikas största. I och med förvärvet av Henfel, som är en betydande aktör på den sydamerikanska marknaden när det gäller produkter för mekanisk kraftöverföring, framförallt inom gruvindustrin, får VBG Group inhemsk produktion, vilket är en nödvändighet för att kunna bedriva lönsamma affärer i Brasilien, eftersom de höga tullavgifterna då kan undvikas.

– Utan lokal tillverkning har vi inte kunnat få fäste i Brasilien, men nu kommer vi att kunna producera och distribuera våra befintliga produkter till en helt ny marknad. Henfel kommer i och med det att kunna marknadsföra ett ännu starkare produkterbjudande till sina kunder, förklarar Thomas Moka.

På lång sikt ser VBG Groups VD och koncernchef, Anders Birgersson, förvärvet av Henfel som en plattform för långsiktig tillväxt i Brasilien, där det framöver kommer att finnas möjlighet för koncernens andra divisioner att etablera sig och sina produkter. Den brasilianska lastbilsmarknaden är mycket stor, även de segment som aktuella för VBG Group.

– Vårt insteg i Brasilien innebär inte bara en utveckling för Ringfeder Power Transmission, utan det är framförallt en långsiktig strategisk investering för hela VBG Group., berättar Anders Birgersson.

Henfel kommer att ingå i VBG Groups division Ringfeder Power Transmission.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.082