23948sdkhjf

ABB sparar mångmiljardbelopp

ABB meddelar att bolaget ska spara en miljard dollar, motsvarande 8,4 miljarder kronor, från slutet av 2017.
Besparingarna är en del av industrikoncernens Next-Level strategi där ABB har för avsikt att genomföra kostnadsbesparingar på en miljard dollar, frigöra upp till två miljarder dollar i likvida medel samt bli mer aktiva inom värdeskapande förvärv.

– De åtgärder vi tillkännager idag kommer att skapa ytterligare värde för våra kunder genom vårt unika erbjudande inom kraft och automation. Samtidigt kommer vi bli mer kostnadseffektiva, flexibla och snabbare, säger CEO Ulrich Spiesshofer, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det driver ytterligare på vårt flyttade fokus till högre tillväxt, ökad konkurrenskraft och lägre risknivå. Med dessa åtgärder anpassar vi oss till de snabba förändringarna på marknaden och den ökade globala osäkerheten.

Nya divisioner
I samband med besparingarna ska organisationen förändras med två nya divisioner. Power Grids, som ska syssla med kraft och automation till kraftöverförings- och distributionsföretag, samt Electrification Products, som ska sälja låg- och mellanspänningsprodukter. Divisionerna Discrete Automation and Motion och Process Automation kommer att anpassas ytterligare för att möta kundernas behov av effektivitet. Den nya organisationen innebär att antalet divisioner minskas från fem till fyra.

Kostnaden för åtgärdsprogrammet uppskattas till cirka 1,2 miljarder dollar. Företaget räknar med att kunna uppnå strukturella kostnadsbesparingar på cirka 1 miljard dollar fram till slutet av 2017, utöver det pågående besparingsprogrammet som syftar till att spara kostnader på 3-5 procent av kostnaden för sålda varor per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079