23948sdkhjf

Powerpipe Systems byter ägare

Danska ägare tar nu över dett Göteborgsbaserade företaget.
Det är danska Logstor som nu stärker sin position i norra Europa genom förvärv av Powerpipe Systems AB. Logstor är ledande tillverkare av kompletta, förisolerade rörsystem för fjärrvärme och fjärrkyla samt leverantör till såväl olje- och gasindustrin som kemi- och livsmedelsindustrin. Den nyförvärvade verksamheten fungerar väl med

– Förvärvet av Powerpipe Systems passar perfekt in i vår koncernstrategi - att driva tillväxten genom engagerat kundfokus, säger Yves Paletta, vd för Logstor, i ett pressmeddelande.

Powerpipe är ett stabilt varumärke med en välplacerad produktionsanläggning strax utanför Göteborg med fokus på flexibla leveranser och korta ledtider för kundanpassade och standardiserade produkter. 2014 genererade bolaget en omsättning på 330 miljoner SEK och ett rörelseresultat före avskrivningar på 11 miljoner SEK.

– Vi ser fram emot att fortsätta Powerpipe Systems positiva utveckling under ny ledning, med en solid finansiell grund och tillgång till Logstors expertis. Det här gör det möjligt för oss att ytterligare utveckla våra produkter och vårt serviceerbjudande– något som gynnar alla våra kunder, säger Johan Korpås, vd för Powerpipe Systems.

Logstor och Powerpipe Systems kommer även i fortsättningen att erbjuda full service till kunderna via respektive varumärke och förvärvet kommer inte att innebära förändringar inom organisation, kundkontrakt eller garantier.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094