23948sdkhjf

Swemoduls nya ägare saknar pengar

”Det är en besvikelse”, kommenterar konkursförvaltaren.
Efter Swemodules konkurs i mars månad skulle Hassan Rajabali Bana enligt planerna ha tagit över Swemodules tillverkning av solmoduler i Hillringsberg. Men nu visar det sig att den tilltänkta ägaren har problem med finansieringen.

– Mr Bana är säkert seriös, men att han inte kan få fram pengar när han varit med och bjudit är en besvikelse. Jag har jobbat hela sommaren med detta, klart jag är besviken, säger konkursförvaltaren Peter Rimo, till Arvika Nyheter.

"Vet inte om vi ror det i hamn"
Efter att konkursen inletts i mars hörde flera intressenter av sig men i juni lämnade Hassan Rajabali Bana, via Göteborgsföretaget Mutual Benefits, ett bud som de största fordringsägarna, Westra Wermlands Sparbank, så småningom kunde acceptera.

– Vi har haft flera intressenter men ingen som trätt fram så tydligt som herr Bana, sa Peter Rimo då.

Köpeskillingen, på 1,4 miljoner euro, skulle betalas omgående men det visade sig snart att den nya ägaren inte kunde fullfölja sitt åtagande. Bland annat på grund av sanktionerna mot Iran, som är en följd av misstankarna om att landet förbereder användning av kärnvapen. Dessa restriktioner har dock släppts.

– Vi har förhandlat hela sommaren om hans finansiering. Banken och jag har försökt hitta lösningar men i dag vet jag inte om vi kommer att ro detta i hamn, säger Peter Rimo.

Under nästa vecka ska ett slutgiltigt besked lämnas. Om inte affären går i lås finns det enligt tidningen förhoppningar om att en ny ägare till verksamheten ska hittas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078