23948sdkhjf

Dansk robottillverkare tar svensk mark

Nu etablerar Blue Ocean Robotics kontor och tillsätter ny VD i Västerås.
Det nya kontoret gör det möjligt för danska Blue Ocean Robotics har att leverera robotlösningar för hälsa och sjukvård, utbildning och tillverkning även i Sverige. Dessutom blir bolaget, genom den svenska närvaron, en del i utvecklingen av nya generationer av robotlösningar tillsammans med viktiga partners i Västerås.

Etableringen är en direkt följd av Blue Ocean Robotics starka tillväxt och position på den danska marknaden. Sverige är först ut i bolagets strategiska satsning för expansion i Norden. Därefter står Norge och Finland på tur.

– Vi är glada över att kunna fortsätta utvecklingen av Blue Ocean Robotics. I början av sommaren startade vi upp i USA, och nu är vi på plats i Sverige där det finns fantastiska möjligheter i ett antal branscher, säger Claus Risager, en av grundarna och delägare på Blue Ocean Robotics i Danmark.

Svenskt bolag
Det svenska företaget kommer att verka under namnet Blue Ocean Robotics Sweden AB. VD och delägare är Lennart Karlsson, som har lång erfarenhet av entreprenörskap, innovation och produktutveckling. Han har bland annat varit FoU-chef på Camfil-gruppen och är medlem av management teamet i innovationsklustret ”Robotdalen”.

– Det här är jättespännande. Blue Ocean Robotics har spännande produkter som skapar mervärde för människor, säger Lennart Karlsson till Metal Supply och fortsätter:

– Det här är en bransch på frammarsch och det är oerhört kul att ligga i framkant.

Kontoret öppnade den 1 september.

Ocean Robotics ApS
Blue Ocean Robotics, som grundades 2013, är en ledande leverantör av nya robotlösningar och tjänster för att förbättra livskvaliteten, arbetsmiljö och produktivitet för människor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064