23948sdkhjf

SSAB:s ombyggnad försenas

Renoveringen av masugnen i Luleå har dragit ut på tiden.
Metal Supply har tidigare berättat om SSAB:s renovering av masugnen i Luleå under sommaren.

För att motverka produktionstapp under ombyggnaden har SSAB Luleå byggt upp lager. SSAB i Brahestad bistår med produktion och likaså har SSAB, som Metal Supply tidigare rapporterat om, haft igång masugnen i Oxelösund.

Tanken var att ugnen i Luleå återigen skulle vara igång den 24 augusti. Men nu rapporterar Södermanlands nyheter om att ombyggnaden har dragit ut på tiden.

Det i sin tur innebär att stålverket i Oxelösund får fortsätta gå på högvarv. Först i mitten av oktober blir det, enligt Södermanlands Nyheter, aktuellt att stänga ner masugn 2 och trappa ner på takten.

– Den tillfälliga personal som krävs för att driva två masugnar förlängs. Det handlar om strax under 50 personer, säger Johan Wiig, platschef på SSAB i Oxelösund, i en kommentar till tidningen.

En stor del av de extra stålämnen som nu tillverkas i kuststaden skickas upp till Borlänge för valsning. Enligt tidningen har fler och större godståg än vanligt rullat längs TGOJ-banan förbi Nyköping hela sommaren, och även den trafiken fortsätter en och en halv månad till.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078