23948sdkhjf

Damstahl bildar nytt dotterbolag

Stålgrossisten jagar marknadsandelar i Finland genom nytt dotterbolag.
Skanderborg-baserade Damstahl ökar sin nordiska räckvidd med nytt dotterbolag – Damstahl Oy i finländska Hämeenlinna.

Bolaget, som startade upp 1 augusti, kommer till en början att ha två anställda. Men enligt ett pressmeddelande räknar stålgrossisten med att snart kunna öka antalet medarbetare.

– Vi är stolta över att Damstahl har en sådan solid grund att vi kan presentera vårt erbjudande på en en marknad som Finland, som har gått igenom en turbulent tid – men definitivt har god potential, säger Damstahls vd Mikael Sthaalros

– Här och nu ger investeringen ingen direkt avkastning, men trots det har ägarfamiljen tillit till att vi kan beträda den nya marknaden och göra oss förtjänta av en betydande marknadsandel.

Som en del av investeringen har Damstahl säkrat distributionsavtal som erbjuder en dag-till-dag– leverans inom en radie på 200 kilometer från Hämeenlinna.

Planen är att lagret i Hämeenlinna gradvis ska byggas upp kring efterfrågan på den finska marknaden. Dessutom kommer Damstahl Oy att stöttas av koncernens huvudleverantör samt på ad hoc-basis från Damstahl-gruppens centrallager i Skanderborg och Düsseldorf.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094