23948sdkhjf

Sandvikenföretag expanderar

Kapacitet, logistik och arbetsmiljö ska bli bättre i industriteknikföretagets nya anläggning.
Hög arbetsbelastning och avancerade uppdrag i kombination med stora investeringar i maskinparken har gjort att det framgångsrika teknikföretaget Sitab i Sandviken blivit tvungna att expandera.

– Vi har byggt ut med 600 kvadratmeter så nu har vi strax över 2 500 kvadratmeter som dessutom är välplanerade för vår produktion, berättar Emil Holmström, platschef på Sitab i Sandviken, i ett pressmeddelande.

För tre år sedan köpte Sitab upp grannfastigheten och kunde då förlägga delar av produktionen där. Men det har inte varit optimalt att ha verksamheten i två separata anläggningar. Förra året fick företaget möjlighet att stycka av tomt och bygga ut de befintliga lokalerna och därmed få all tillverkning under samma tak.

– Vi får bättre logistik i hela verksamheten, med egna avdelningar för olika typer av materialhanteringar. Dessutom har vår stora skärmaskin fått en betydligt bättre placering, förklarar Emil Holmström.

I dag arbetar 40 personer på Sitab i Sandviken och både personal- och miljöfrågor ligger ledningen varmt om hjärtat.

– Extra kul är att vi i samband med detta håller på att installera en ny ventilationsanläggning med en grym kapacitet. Den återvinner även värmen i lokalerna så det kommer att bli ett rejält lyft för både personalen och miljön, säger Emil.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078