23948sdkhjf

Coromatic säkrar driften för Lunds nya forskningscenter

MAX IV-laboratoriet, som är en del av Lunds Universitet, har valt Coromatic som sin partner för sitt nya forskningscenter MAX IV.
Uppdraget innebär att Coromatic ska bygga säker tillgänglighet till datakommunikation för forskningscentret och den nya så kallade lagringsringen.

– Att datakommunikationen fungerar är verksamhetskritiskt och för att MAX IV-laboratoriet ska vara den forskningsplats i världsklass som det varit under 30 år, säger Darren Spruce, IT-ansvarig på MAX IV-laboratoriet, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Coromatics helhetserbjudande och djupa kompetens kring rådgivning, design och byggnation, samt deras höga servicenivå var avgörande faktorer varför vi valde att samarbeta med dem.

MAX IV blir den mest moderna synkrotronljusanläggningen i världen och här kommer forskare att kunna undersöka molekylära strukturer och ytor mer detaljrikt än vad man tidigare kunnat göra. I laboratoriet kan forskare från hela världen inom många forskningsområden göra nya upptäckter inom exempelvis materialvetenskap, medicin och miljöforskning.

– Fullt utbyggt räknar vi med att ta emot drygt 2000 forskare om året från hela världen och i detta arbete är tillgängligheten till datakommunikation helt avgörande för framgångsrik forskning.

MAX IV invigs och tas i bruk av forskare den 21 juni 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095