23948sdkhjf

Ford lämnar Göteborg

Om ett halvår flyttar generalagenten för Ford i Sverige, Ford Motor Company AB, sitt kontor från Göteborg till Stockholm.
– Vi flyttade till Göteborg 2002 i samband med samgåendet med Volvo. Sedan dess har vi suttit i Göteborg. Så det blir en flytt tillbaka till Stockholm kan man säga, Fredrik Nilsson, ställföreträdande pr-chef på Ford Motor Company, till Göteborgs-Posten.

Efter att Geely köpte Volvo Cars av Ford för cirka fem år sedan finns inte samma behov av att ha kontoret på Västkusten. Dessutom vill man på Ford komma närmare kunderna.

– För oss handlar det om att komma nära affären och där kunderna faktiskt finns. Ford upplever att det finns en viktig del av infrastrukturen i Stockholm . En stor mängd av de beslutsfattande delarna i företag och myndigheter sitter baserade i Stockholm. Och företagsförsäljningen är en viktig del av bilförsäljningen i Sverige, säger Fredrik Nilsson.

Beslutet togs i juni och personalstyrkan på 35 personer erbjuds att flytta med. Det handlar om allt från produktchefer, produktspecialister, ansvariga för garantihantering, servicespecialister och tekniska specialister som har kontakt med Fords återförsäljare runt om i landet.

Flytten är planerad till 1 april 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109