23948sdkhjf

Arvika gjuteri byter VD

Gjuteriet plockar in ersättaren från Kilsföretaget Wenmec.
I oktober månad förra året kunde Metal Supply rapportera om att Sibbhultsverken Group och Leax Group AB tog över ägarskapet i Arvika gjuteri, efter Sjätte AP-fonden.

Nu står det även klart att företaget kommer att få en ny vd. Det blir Wenmecs produktionschef Robert Ahlgren som tar över ledningen i Arvikaföretaget, enligt NWT.

– Jag ser fram emot det nya jobbet, det ska bli kul att komma tillbaka till gjuteriverksamheten. Processen där är värd all respekt men är samtidigt väldigt kul och intressant, säger han i en kommentar till tidningen.

Robert Ahlgren ersätter dagens vd Lasse Åberg. Att Åberg ersätts beror framför allt på att Ahlgren, enligt tidningen, har erfarenhet av gjuteriverksamhet samtidigt som Åberg anser att han fullgjort sitt uppdrag och vill anta nya utmaningar.

Robert Ahlgren har bland annat arbetat vid Scanias gjuteri, 1996-2006.

– Att tillsätta en ny vd är en bedömning vi gjort eftersom vi anser att vi behöver en liten annan profil på ledarskapet.Vi behöver en vd som har en bakgrund i gjuteriverksamheten och som kan leda förändringen i produktion och teknik, säger Lars Dahl, vd och koncernchef på Sibbhultsverken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078