23948sdkhjf

Kontraktstillverkare växer ytterligare

Inission förvärvar Skåneföretaget Montronic AB.
Inission, kontraktstillverkare i elektronikbranschen, har vuxit snabbt, både organiskt och genom förvärv av andra bolag.

I december 2012 förvärvades Mikromakarna i Pajala. Sedan dess har Mikromakarna utvecklats positivt och Inission förväntar sig ett liknande uppsving för Sösdalaföretaget Montronic.

– Nu täcker vi in hela Sverige. Dessutom är Montronic ett starkt varumärke i branschen och ett starkt varumärke i södra Sverige, säger Inissions vd Fredrik Berghel, i ett pressmeddelande.

Inission får, enligt pressmeddelandet, genom förvärvet en bredare finansiell bas och blir därför bättre rustat för större volymer och mer omfattande åtagande.

Montronic har 26 års erfarenhet i branschen med kompetens och utrustning för uppdrag från prototyp och serietillverkning, till testning och leverans. Företaget omsätter cirka 30 miljoner och har 25 anställda.

Om Inission 

Inission utvecklar och tillverkar kompletta lösningar och komponenter för medicinteknik, fordonsindustri, mätinstrument, marin samt styr- och reglerteknik.

Bolaget har verksamhet i Stockholm, Göteborg, Munkfors, Pajala och Tallinn.

Inission kommer efter förvärvet att omsätta cirka 300 miljoner kronor och har cirka 190 anställda. Inission är noterat på First North.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078