23948sdkhjf

Specma tar över Hydraulikhuset

Investment AB Latour har genom dotterbolaget Specma AB förvärvat samtliga aktier i Hydraulikhuset BKH AB.
– Förvärvet av Hydraulikhuset är mycket glädjande. Den kompetens och det erbjudande som finns i våra båda organisationer förstärker vår möjlighet att vara den bästa partnern till våra kunder ytterligare. Förvärvet stärker dessutom Specma’s eftermarknadsposition på Västkusten, säger Specmas vd Bo Jägnefält i ett pressmeddelande.

Hydraulikhuset säljer och tillverkar hydrauliksystem till OEM-tillverkare, samt distribuerar även komponenter och bedriver reparations- och serviceverksamhet i eftermarknaden. Bolaget har sitt säte i Göteborg med verksamheter även i Kungsbacka och Falkenberg. Hydraulikhuset har 26 anställda och omsatte cirka 60 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret.

– För Hydraulikhuset utgör ägarbytet ett naturligt steg i en sedan länge planerad succession varvid grundarna Stig Åkerberg och Paul Wanderydz med ålderns rätt går i pension. Dessutom innebär försäljningen en möjlighet att ingå i ett större sammanhang med trygghet för anställda, kunder och leverantörer, säger Mathias Nicander som kvarstår som bolagets vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062