23948sdkhjf

FMV:s miljardorder till Saab

Saab tar ubåtsorder från Försvarets Materielverk (FMV) värd totalt 8,6 miljarder kronor.
Saab ska bygga, testa och leverera två nya ubåtar av typ A26 för den svenska marinen. Det totala ordervärdet för A26 uppgår till 7,6 miljarder kronor. Leveranserna startar 2022 och avslutas 2024. Det framgår av ett pressmeddelande från Saab.

Företaget ska även genomföra halvtidsmodifiering av två ubåtar i Gotlands-klassen, inklusive generalöversyn och uppgradering av ledningssystem. Det totala ordervärdet är 2,1 miljarder kronor. Ubåtarna i Gotlands-klassen ska, enligt pressmeddelandet, levereras till FMV i slutet av 2018 respektive i slutet av 2019.

Saab har tidigare mottagit ett antal beställningar under 2014 och 2015 avseende inköp av delsystem relaterade till ovanstående kontrakt, till ett värde av SEK 1,1 miljarder. Därför uppgår det totala ordervärdet av dagens beställningar till 8,6 miljarder kronor, skriver försvarskoncernen.

– Saab kommer att leverera ubåtar i världsklass till Sverige. Vår förmåga att arbeta nära våra kunder för att möta deras behov med modern tillverkning och produkter, är en av Saabs styrkor. Saab undersöker nu exportmöjligheter av fullständiga ubåtssystem till några utvalda länder och delsystem till en bredare marknad, säger Håkan Buskhe, Saabs VD och koncernchef.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062