23948sdkhjf

Nya partners miljardsatsar i Nevs

Elbilstillverkaren har tecknat avtal med två nya partners – Bank of China och it-företaget Teamsun.
Det var under söndagen, i samband med byggstarten av den nya fabriken i Tianjin, som Nevs nya affärspartners presenterades.

Samtidigt meddelades även att två samarbetsbolag bildats, ett för produktion och ett för forskning och utveckling.

– Detta underlättar för fortsatta investeringar och ger nya möjligheter att söka efter fler partner, sade Nevs vd Mattias Bergman i en kommentar till TTELA.

De nu nybildade samarbetsbolagen ägs gemensamt av Nevs (50 procent), Teamsun (40 procent) och SRIT (10 procent).

Teamsun satsar till en början en miljard kinesiska RMB, medan SRIT går in med 240 miljoner RMB.

Samtidigt har Bank of China i ett avtal med Nevs ställt ut en kreditgaranti om 10 miljarder RMB, för att stödja uppbyggnaden av verksamheten i Kina.

Fortfarande saknar Nevs en stark majoritetsägare. Indiska Mahindra har tidigare nämnts som en potentiell huvudägare.

– Vi har aldrig sagt vilka industriella partner vi förhandlar med. Men vi har ytterligare partnerskap som presenteras när allt är helt klart. Vi har redan några färdiga och har fått betalt men vi får ännu inte kommunicera dem, säger Mattias Bergman till TT.

Fabriken i Tianjin kommer att ha ett fokus på elfordon i första hand för den kinesiska marknaden och ha en årlig produktionskapacitet på 200 000 bilar.

Nevs affärspartners
SRIT, State Research Information Technology. Framträdande inom IT-tjänster och ägs av kinesiska Research Development Center of the State Council, samt telekommunikationsjätten China Unicom. Det helägda dotterbolaget BRSIC är den formella delägaren.

Beijing Teamsun Technology Co., Ltd. Börsnoterat IT-bolag som levererar systemintegration, applikationsutveckling och applikationssupport både i Kina och internationellt. Bolaget grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Beijing. Det närstående bolaget Green Investment, helägt av huvudägaren i Teamsun, är den formella delägaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093