23948sdkhjf

EU-miljoner till Techtank

Klusterorganisationen har beviljats närmare åtta miljoner från EU:s regionala utvecklingsfond.
Enligt ett pressmeddelande från organisationen innebär tillskottet att teknikföretagen under de kommande tre åren ytterligare kan fördjupa sitt samarbete.

– Vi är givetvis mycket glada och stolta över att vi har beviljats dessa medel i hård konkurrens med många andra projekt i Skåne-Blekinge. Det ger oss ännu mer muskler att bidra till ökad tillväxt och fler arbetstillfällen i regionen, säger Anders Borgehed, klusterledare för Techtank.

I samband med att Techtank lanserades tidigare i år skickade man även in en ansökan in till Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF).

Projektet som Techtank sökt medel för är på totalt 16 miljoner kronor, varav hälften är möjliga att söka från ERUF. Den andra halvan finansieras av Olofströms kommun, Region Blekinge och de deltagande företagen.

Ansökan föll väl ut och med start 1 september 2015 kan Techtank dra igång ett stort treårigt projekt som omfattar fem huvudaktiviteter för de företag som deltar i Techtank. Bland annat vad gäller ökad export och nya marknader.

– Gemensamt för alla aktiviteter är att de syftar till att öka företagens och därigenom också regionens konkurrenskraft. Med det nya projektet kan vi nu ta nästa steg. Vi ser gärna att Techtank växer i form av fler företag som vill delta – fler medfinansierande företag leder i sin tur till att företagens och regionens samarbeten kan bli mer omfattande och på sikt ge större effekt, avslutar Anders Borgehed.

Fakta Techtank
Nytt klusterinitiativ i sydöstra Sverige - med bas i Olofström - där man samlat teknikföretag och samarbetspartners med målet att stärka medlemsföretagens och regionens konkurrenskraft.

Medlemmar: EBP, Safeman, Stans & press, Volvo Cars, ÅF, BTH, Olofströms kommun, IUC Olofström, Shiloh, Tre D Mekanisk, Wugang Tailored Blanks, Blekinge Business Incubator, Netport Science Park, Olofströms Näringsliv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109