23948sdkhjf

Storvarsel på Hägglunds

Missade kontrakt tvingar BAE Systems Hägglunds att varsla 150 anställda om uppsägning.
Metal Supply har varit i kontakt med företagets informationschef, Ola Thorén, som bekräftar varslet.

Han berättar att varslet dels beror på den missade CV90-affären i Danmark, dels på en avbruten upphandling i Kanada.

– Kanadensarna valde att helt lägga ned sin upphandling. Och tillsammans med den missade Danmarksaffären ser vi att vi är i behov av lägre bemanning framöver, säger Ola Thorén.

De uteblivna affärerna tvingar nu företaget att varsla 150 tjänstemän om uppsägning. Skulle uppsägningarna träda i kraft innebär det att Hägglunds går från drygt 1000 anställda till 850.

I maj månad kunde Metal Supply rapportera om att BAE Systems Hägglunds valt att överklaga danska försvarets beslut om köpet av General Dynamics’ Piranha 5. Men företaget har nu valt att dra tillbaka sin överklagan.

– Vi var till en början inte nöjda med hur utvärderingsmodellen var gjord. Men i den juridiska processen så har vi fått mer förståelse för hur de har tänkt. Därför valde vi att dra tillbaks överklagan för cirka två veckor sedan, säger Ola Thorén.

Hur påverkar de missade affärerna era underleverantörer?

– På kort sikt är det ingen större fara. 2016-2017 ser bra ut produktionsmässigt. Men på lång sikt är det självklart inte bra att missa affärer av den här storleken, säger Ola Thorén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11