23948sdkhjf

Norskt bolag storsatsar i Sverige

Andersen Mek. Verksted AS (AMV) väljer värmländska Sunne som centralort i svensk etablering.
Just nu håller Sunneföretaget GMA på att uppföra den 1200 kvadratmeter stora lokalen som AMV ska hyra. Bolaget räknar med att flytta in i oktober månad.

"AMV etablerar sig i Sverige till följd av en större satsning mot de infrastrukturprojekt som kommer i Sverige framöver. Vi ser en stor potential med en etablering där vi kan få tillgång till svensk personal" skriver AMV:s vd Peder Andersen i ett mejl till Metal Supply.

AMV kommer omedelbart att påbörja en del tillverkning i Sunne, som riktar sig mot delar av företagets portfölj, samtidigt som man också bygger upp en service- och marknadsavdelning för de produkter som redan finns i Sverige.

"Vi har en stor tilltro till Sunne som ett centralt område i förhållande till de projekt som de närmsta åren kommer att påbörjas i Stockholm, Göteborg och i gruvområdena mitt i landet" fortsätter Peder Andersen.

Tillverkningen är inriktad mot mekaniskt, hydrauliskt och elektroniskt montage av olika typer av produkter som AMV i dag tillverkar i Norge. AMV:s huvudverksamhet är inom gruv- och offshoreindustrin.

"Vi räknar med att inom loppet av detta år kunna anställa sex personer, om utvecklingen sker enligt plan. Våra planer är att ha mellan 10-20 anställda under 2016", avslutar vd:n.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11