23948sdkhjf

De samarbetar för säkrare arbetsmiljö

BDX lägger order till Specma på regelbunden översyn av hydraulsystemet på företagets egna fordon.
– Ordern markerar en start på ett förhoppningsvis långt och givande samarbete för utveckling av vår maskinparks driftsäkerhet och en säkrare arbetsmiljö säger Stefan Sundqvist, Affärschef Maskin & Transport på BDX, i ett pressmeddelande.

Samarbetet kring det gemensamt utvecklade konceptet GrönMaskin – Mining, innebär att Specma kommer utföra årliga översyner av hydraulsystemet på BDX fordon i gruvmiljö. Efter översyn byts eller åtgärdas samtliga skadade komponenter i syfte att minimera risken för hydrauloljeläckage.

– Ett slangbyte, vår vanligaste serviceåtgärd, innebär nästan alltid att ett oljeläckage förekommit. Våra 120 auktoriserade Specma Service Center byter varje år ut över 200 000 läckande hydraulslangar. Om vi uppskattar varje läckage till fem liter, betyder det att 1000 kubikmeter olja årligen spills ut i naturen, och det endast beräknat på Specmas auktoriserade återförsäljare, berättar Carl Byberg Försäljningschef Distribution på Specma Component.

– Vi har bestämt oss för att göra vad vi kan för att minska hydraulikens negativa inverkan på naturen, fortsätter han.

I det nya konceptet, GrönMaskin, genomför företaget årligen en konditionsbesiktning av hydraulsystemet på kundernas maskiner. Syftet är att identifiera och åtgärda skadade komponenter, exempelvis slangar, ventiler eller cylindrar, innan de orsakar ett läckage med efterföljande miljö- eller personskada.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079