23948sdkhjf

Witte Pemax i konkurs

Nedgången inom gruvindustrin tvingar Laxåföretaget Witte Pemax i konkurs.
I fredags förra veckan begärde sig företaget i konkurs.

”Bakgrunden är att vi är mycket beroende av gruvindustrin och med rådande konjunkturläge har cirka 30 procent av volymen försvunnit jämfört med förra årets redan låga siffror”, skriver företagets vd Patrik Carlsson i ett mejl till Metal Supply.

Vidare berättar han hur företaget gjort stora neddragningar på personalsidan. Men på grund av långa uppsägningstider har kostnaderna inte gått att minska i takt med minskningen av omsättning.

”Därför uppkom ett läge där vi såg att vi inte kommer klara likviditeten över sommaren”, skriver Patrik Carlsson, som samtidigt också berättar att konkursförvaltaren har gott hopp om att hitta en ny ägare till rörelsen.

Witte Pemax har sin bakgrund som intern mekanisk verkstad åt Esab, men är sedan år 1994 en fristående verksamhet. Bland kunderna återfinns bland annat ABB, Atlas Copco och Volvo.

Enligt Retriever Business omsatte bolaget under 2013, med sina då 45 anställda, drygt 54 miljoner kronor. Resultatet, efter finansiella kostnader, låg på -995 000 kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078