23948sdkhjf

53 får gå från Rolls-Royce

Det står nu klart hur många som får lämna Rolls-Royce i Kristinehamn. Samtidigt framgår också att företaget vill sälja sin verkstadsdel, enligt lokala medier.
Det tidigare varsel som Metal Supply skrivit om var på 127 personer. Men under tisdagen blev det klart att totalt 53 personer får lämna, uppger NWT.

– Visst är det bra att fler blir kvar, men det är ändå 53 personer som ska lämna och det finns inget positivt i det, säger platschef Hans Johansson i en kommentar till tidningen.

Att det blivit färre beror bland annat på att Kristinehamn behåller ”vissa processer kring bland annat reservdelar”, enligt platschefen.

I förhandlingsprocessen har det diskuterats en försäljning av verkstadsdelen, vilket både fack och företag ser positivt på.

– Det pågår samtal med ett flertal intressenter, men vi tror en potentiell försäljning kan komma att ta tid. Vi kan därmed inte utlova möjligheter till övertagande av personal även om det naturligtvis är något vi alla hoppas på, säger Hans Johansson till NWT.

Nyligen meddelade ledningen inom Rolls-Royce även om ytterligare sparpaket. Men enligt platschefen är det inget som påverkar Sverige-enheten just nu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112