23948sdkhjf

Hägglunds överklagar dansk miljardaffär

BAE Systems Hägglunds har valt att överklaga danska försvarets beslut om köpet av General Dynamics’ Piranha 5.
Det är den danska sajten nytkampfly.dk som kommer med uppgifterna att BAE Systems Hägglunds skickat in en överklagan till ”Klagenævnet for udbud”.

Enligt nytkampfly.dk är företaget otillfreds med flera punkter i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) tekniska utvärdering i upphandlingen.

Metal Supply har varit i kontakt med företagets kommunikationschef Ola Thorén som bekräftar överklagan. Men han vill inte gå in i närmare detalj vad som ligger bakom beslutet.

– Vi har tittat på utvärderingen och har efter noggrant övervägande valt att göra en överklagan. Vi vill ha en fullständig översyn av beslutet, säger han.

Det var på Valborgsmässoafton som beskedet kom att danska försvaret väljer schweiziska Piranha 5 istället för svenska CV90. Därmed missade BAE Systems Hägglunds jätteordern – värd uppemot fem miljarder kronor.

– Man missar inte en order på flera miljarder kronor utan att det påverkar beläggningen, men just nu planerar vi för hur det kommer se ut framöver utan Danmarksaffären, säger Ola Thorén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109