23948sdkhjf

Siemens stänger verksamhet i Finspång

Siemens slutar offerera ångturbinerna SST700/900 och stänger sin anläggningsverksamhet i Finspång. Totalt berörs 190 anställda.
Det var i slutet på förra veckan som personalen fick beskedet, att anläggningsverksamhetens globala ledning beslutat att stänga anläggningsverksamheten i Finspång. Anledningen är den svaga marknadsutvecklingen för affärsområdet.

– Totalt berörs 130 medarbetare av förändringarna. Men inga varsel har lagts. Ambitionen är att dessa medarbetare efter individuella förändringsplaner ska flytta inom företaget till andra organisationer, säger kommunikationsdirektör Mats Rosander, till Metal-Supply.

Avvecklingen av affärsområdet i Finspång kommer att ske under en period på cirka två år. Under tiden ska pågående leveransprojekt slutföras, uppger företaget.

På grund av överlappande produkter inom Siemens ångturbinsprogram så har ångturbins globala ledning också beslutat att sluta offerera produkterna SST700 och SST900. Enligt företaget möter enheten marknadens behov genom att vidareutveckla andra produkter i Görlitz och Mülheim.

Konsekvensen av detta följer att den lokala ångturbinorganisationen på nysidan i Finspång avvecklas. Totalt berörs cirka 60 personer. Ångturbins personal i Finspång kommer att succesivt erbjudas överflyttning till andra tjänster inom företaget, och jobbet med att matcha mot tillgängliga tjänster kommer att inledas omedelbart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078