23948sdkhjf

Historisk investering på Uddeholms

Uddeholm AB i Hagfors satsar 80 miljoner kronor i ett rökgasprojekt i stålverket. Investeringen är den största satsningen som företaget gjort inom miljöarbete.
– Det är en fantastisk investering! Uddeholms vision är att vara nummer ett i branschen inom alla områden. Det gäller naturligtvis även vad gäller miljö, energi och hållbarhet, säger bolagets miljöchef Cecilia Johnsson, till Metal-Supply.

Pengarna till satsningen ska gå till ett rökgasprojekt i stålverket. Målet att ge såväl bättre arbetsmiljö i stålverket, men även minska utsläppen av stoft och förbättra ljudnivån utomhus för de närboende.

Rent konkret handlar det om att företaget ska byta ut ett av tre filter, som hör till rökgasreningen. Företaget installerar ett nytt rökgasfilter och bygger en ny huv på stålverkets tak. Genom investeringen fördubblas utsugskapaciteten, från dagens 500 000 kubikmeter i timmen – till en miljon kubikmeter i timmen.

"Koncernen tror på oss"
Den nya utrustningen ska vara installerad och i bruk 2016. Projektet som helhet ska vara genomfört i augusti 2017. Även efter dessa storinvesteringar kommer miljöarbetet att vara i fortsatt fokus. Detta eftersom ägarna kräver en minskad energiåtgång med två procent årligen.

Tolkar ni den beviljade investeringen som ett tecken på att Voestalpine satsar extra på er?

– Ja, självklart är det så att koncernen tror på oss och vad vi gör, säger Cecilia Johnsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093