23948sdkhjf

SKF under förväntan

Verkstadsjätten missade analytikernas resultatförväntningar. Det framgår av SKF:s kvartalsrapport som släpptes på fredagsmorgonen.
SKF redovisar en vinst före skatt på 1 592 miljoner kronor för första kvartalet 2015. Detta kan jämföras med SME Direkts analytikerprognos på 1 857 miljoner kronor. Vinsten för samma period 2014, låg på 1787 miljoner kronor.

Nyhetsbyrån konstaterar att huvudorsaken till resultatmissen är större extraordinära kostnader än väntat – 655 miljoner mot väntade 273 miljoner.

Jämfört med samma period i fjol, ökar SKF försäljningen från 16 734 miljoner kronor till 19 454. Analytikerna hade dock räknat med en försäljning på 19 528 miljoner kronor.

Alrik Danielson, vd och koncernchef, konstaterar att efterfrågan låg i linje med bolagets förväntningar – med tillväxt på 1,4 procent mätt i lokala valutor. Samtliga tre affärsområden uppvisade en försäljningsökning i lokala valutor.

– Geografiskt visade Asien fortsatt god tillväxt följt av Europa och Latinamerika, som var fortsatt oförändrat medan verksamheten i Nordamerika mattades av en aning på grund av lägre aktivitet i några av våra viktigaste industrier. Kassaflödet från verksamheterna var starkt, trots att vi på grund av säsongmässiga svängningar byggde upp lite rörelsekapital under kvartalet, säger han.

"Fortsatt osäkerhet ur ett makroperspektiv"
Alrik Danielsson poängterar också att första kvartalet 2015 präglats av det redan tillkännagivna omstruktureringsprogrammet.

– Jag är glad över de goda framsteg jag har sett hittills, ungefär 40 procent.

– Blickar vi framåt råder fortsatt osäkerhet ur ett makroperspektiv. Sekventiellt och jämfört med föregående år räknar vi med att efterfrågan ska förbli relativt oförändrad för koncernen, avslutar Alrik Danielson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078