23948sdkhjf

Permanova på internationell offensiv

Öka försäljningen i Europa och Kina. Det är huvudfokus för Permanova Lasersystems nyblivne vd Håkan Grubb.
– Vår ambition är att växa och tillväxten bör då komma från internationell försäljning, säger han till Metal-Supply.

Håkan Grubb kommer närmast från tjänsten som vd i Xylophane, ett företag som arbetar med material till förpackningsindustrin. Men nu är det en helt ny bransch som gäller och mycket nytt att ta in.

– De första veckorna har varit väldigt intensiva, med mycket nytt att lära sig. Men företaget har funnits i över 30 år. Så det finns enormt mycket kunskap och erfarenhet i bolaget och det hjälper mig förstås, förklarar han.

Fokus på Europa
Håkan Grubb tror att hans säljerfarenheter kommer att komma väl till pass, nu när Göteborgsföretaget vill ta sig in på fler marknader. I dag arbetar Permanova främst med kunder inom automotive, aerospace och företag inom tunnplåtsindustrin – där man ser goda möjligheter för tillväxt.

– Jag hoppas kunna bidra med driv och erfarenhet vad det gäller internationell försäljning, säger Håkan Grubb.

Fokus för Permanova, som i dag omsätter drygt 45 miljoner kronor, kommer att vara på den europeiska marknaden. Men även i Kina ser Håkan Grubb stor tillväxtpotential, då Permanova redan genomfört ett antal projekt där.

– Nyligen skaffade vi bland annat en lokal kinesisk partner som kan göra support- och leverantörsjobb, berättar vd:n – som också tror att företagets höga kunskapsnivå är nyckeln för att växa internationellt:

– Vi är ett ganska litet företag. Men jag har redan nu fått bilden av att vi får uppdrag som väldigt få, eller till och med inga andra, klarar av.

Många kundanpassade uppdrag
Håkan Grubb pekar på det faktum att företaget har många kundanpassade uppdrag där man kombinerar laser och robot.

– Nyckeln är att det finns så mycket processkunskap bland våra anställda, där vi bidrar till att höja våra kunders produktivitet och kvalitet. Flera kan installera lasersystem, men Permanova är väldigt starka på att hjälpa kunden att få igång en fungerande produktion snabbt. Det är det unika jag sett hos Permanova, och den feedback jag sett att vi också får av våra kunder, avslutar han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093