23948sdkhjf

Ny VD och koncernchef för BE Group

Styrelsen i BE Group AB har beslutat att utse Anders Martinsson från Wilo Nordic till ny vd och koncernchef.
Anders Martinsson har sedan 2008 arbetat inom Wilo-koncernen där han är ansvarig för verksamheten i Norden och Baltikum samt vd för Wilo Nordic i Växjö.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Anders Martinsson som ny vd och koncernchef, säger styrelsens ordförande, Anders Ullberg, till Metal-Supply.

Den nye vd:n, med erfarenhet av att leda en säljinriktad internationell verksamhet, kommer att vara av stort värde för BE Group, menar Anders Ullberg.

– Anders Martinsson är bra på att leda en säljorganisation, och det är just säljet som blir hans största fokus framöver. Vi vill sätta ett hårdare tryck på säljet, för ökad tillväxt och ökade marknadsandelar.

Lars Engström har varit tillförordnad vd för bolaget sedan Kimmo Väkiparta meddelade i augusti att han önskade lämna posten. Anders Martinsson tillträder posten som vd och koncernchef senast den 28 september 2015.

– Det kan bli tidigare beroende på hur vi kommer överens med Anders nuvarande arbetsgivare. Vi får återkomma när vi har mer information, säger Anders Ullberg.

– Jag ser fram emot att få verka i ett så anrikt bolag som BE Group. Efter ett par utmanande år så är det nu viktigt att fokusera på stabilitet och lönsamhet, kommentar Anders Martinsson sin nya tjänst, i ett pressmeddelande.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078