23948sdkhjf

Unnaryd Modell närmar sig slutet på unik investering

Genom en utbyggnad kommer Unnaryd Modell att kunna gjuta i både aluminium och järn. Nu är ombyggnaden snart klar och enligt företaget är kombinationen unik i Europa.
Det var i november månad som Metal-Supply först rapporterade om företagets satsning. Utbyggnaden med 2 000 kvadratmeter innebär mer än en fördubbling av produktionsytan för gjutning och bearbetning.

– Det här blir unikt. Vi känner inte till någon annan aktör i Sverige, eller Europa, som gjuter både aluminium och järn på samma produktionslina, säger vd Daniel Larsson till Metal-Supply.

Genom att gjuta i järn på egen hand får företaget en bättre kontroll över hela produktionskedjan, och den fördubblade produktionskapaciteten ska även korta ledtiderna.

Klart i maj månad
Målet är att företaget om fem år ska ha förbättrat processen och produktionsflödet, fördubblat gjutgodsproduktionen och ökat den totala omsättningen med 50 procent. Bolaget omsatte drygt 50 miljoner kronor under 2013, enligt Retreivers bolagsinfo, och gjorde en vinst på 9,2 miljoner kronor.

Den nya produktionslinan väntas stå klar i maj månad. Daniel Larsson räknar med att satsningen även kommer att leda till nyanställningar. Men exakt hur många rekryteringar det kan bli tal om är i nuläget ännu oklart. Företaget har i dagsläget drygt 40 anställda.

– Vi har inlett året på ett bra sätt och vi är nöjda med orderstocken. Vi räknar med att med vi kommer blir några stycken fler till hösten, säger Daniel Larsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078