23948sdkhjf

Macromould fördubblar kapaciteten

Modell- och formtillverkaren investerar cirka tre miljoner kronor i en ny 5-axlig formfräs från italienska CMS.
Investeringen innebär att företaget fördubblar sin produktionskapacitet och kortar ledtiderna.

– Snart kommer bil- och lastbilstillverkarna att skrika efter komponenter i komposit, och det ställer nya krav på underleverantörerna. Där vill vi vara med. Det är en marknad som växer starkt, säger Macromoulds COO Gustaf Ekström, i ett pressmeddelande.

Macromould tillverkar modeller och formar utifrån 3D-ritningar, främst för kunder inom båt-, flyg- och byggindustrin. Det är bland annat gjutformar till båtskrov, segelflygplan, stålgjutgods, lastbilar och racing. Många av formarna och verktygen används för komposittillverkning och modellerna är upp till 25 x 6,5 x 2,5 meter. Med den nya investeringen, en MX5 36/50 PX5-15 från CMS, förstärker Macromould sin kapacitet att producera modeller i mindre skala och med ännu högre precision. ”Det är en strategisk investering och det primära syftet är att kunna tillmötesgå bilindustrins behov”, skriver företaget.

Så sent som 2012 var Macromould ett konkursdrabbat företag och förvärvades då av Bandstål, ett stålservicecenter som levererar plåt till tillverkningsindustrin. Båda företagen ligger i samma företagsby utanför Kopparberg i Bergslagen. "Med den nya ledningen vändes situationen snabbt", skriver företaget. Omsättningen mer än fördubblades under 2014, från fem till tio miljoner, och rörelseresultatet under året var över 20 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109