23948sdkhjf

Så ska Surahammars bruk vända den negativa trenden

Genom en nischsatsning på tunt material och andra produktområden ska Surahammars bruk bli att räkna med igen. ”Det här är nog sista chansen”, säger platschefen Per Zettergren till Metal-Supply.
Det var i januari månad som Surahammars bruk varslade 50 anställda om uppsägning. Efter att förhandlingarna nu avslutats står det klart att ett 40-tal anställda får lämna.

Kvar i den nya organisationen, som träder i kraft efter påsk, blir 75-80 personer.

– Vi har anpassat kostymen efter den försäljning vi har haft. Det handlar inte om att någon gjort ett dåligt jobb. Surahammars bruk är ingen ineffektiv organisation. Nu ska vi göra allt vi kan med den nya organisationen, för att få det här att vända, säger Per Zettergren.

Bruket ägs av Tata Steel och platschefen menar att det här är sista chansen. Börjar företaget inte leverera resultat är risken överhängande för nedläggning.

– Det gäller att vi blir cash-neutrala, vi får inte kosta mer pengar. Men det är ingen quick-fix. Även om vi så sakteliga ser att marknaden börjar vända uppåt igen så kommer det att ta tid.

Ska slå sig in på nya marknader
Men bruket har en klar strategi framför sig och en stark tro på att det går att vända den negativa trenden. Hoppet står bland annat till att en nischsatsning på tunt material ska bära frukt.

– Vi är riktigt duktiga på högkisel och tunt. Det gäller att vi kan öka försäljningen där, säger Per Zettergren och berättar vidare:

– Vi ska också försöka slå oss in på marknaden för färdiga laminat. Det är något nytt för oss, som vi tror mycket på. Samtidigt ska vi fortsätta att vara aggressiva på marknaden för generatormaterial, där vi också är riktigt duktiga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11