23948sdkhjf

ABB flyttar verksamhet från Västerås – 200 jobb berörs

ABB flyttar montage av lågspänningsmotorer i Västerås till Polen och Finland. 200 personer på LV Motors berörs.
Det var på eftermiddagen på onsdagen som de omkring 360 anställda på LV Motors i Västerås fick beskedet, att ABB planerar att upphöra med montaget av lågspänningsmotorer. Det skriver vlt.se.

Fokus ska istället ligga på komponenttillverkning av mellanstora motorer. Montagedelen i sin tur flyttar till Polen och Finland där bolaget redan i dag har tillverkning. Förändringen berör 200 anställda.

"Vi lägger inget varsel"
Ännu har inget varsel lagts. Enligt vlt.se, som hänvisar till ABB-ledningen, kommer de berörda att få möjlighet att följa med och ta anställning i Polen eller Finland. De som inte vill flytta kommer att, i den mån det går, att erbjudas tjänster inom andra ABB-enheter. Även möjliga pensionsavgångar kommer att ses över.

– Vi lägger inget varsel, utan vi kommer att göra allt som står i vår makt för att lösa detta för våra medarbetare. Eftersom produktionen inte kommer att flyttas förrän om 1,5 år så finns det möjligheter att hitta lösningar till alla berörda, säger ABB Sveriges vd Johan Söderström, till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078