23948sdkhjf

Damstahl om marknadsläget: "Stabil aktivitet"

Jämn aktivitet i de flesta slutförbrukarsegment har bidragit till att upprätthålla ett övergripande positivt sentiment på marknaden för rostfritt stål. Det skriver Damstahl i sin marknadsrapport för mars månad.
Man konstaterar också att marknaden dock fortfarande präglas av kraftiga valutakurssvängningar, oljepriskollapsen, det spända läget mellan Ryssland och Ukraina samt EU:s sanktioner.

Aktörerna väntar också med spänning på slutet av mars då Europakommissionen fattar beslut angående antidumpningstullar mot Taiwan och Kina. ”I vilken utsträckning det kommer att ha inflytande på baspriset och marknaden i övrigt, är en öppen fråga”, skriver Damstahl.

Sett till den svenska marknaden släppte börsnoterade svenska grossister sina årsredovisningar i början av februari, och dessa visar på en fortsatt svag marknad och hård konkurrens. ”Även om slutförbrukarnas köpaktiviteter gick upp i början av februari, syns ännu inga större tecken på återhämtning. Priserna är fortfarande under press eftersom legeringstillägget rör sig mer sidledes än uppåt”, konstaterar Damstahl i rapporten.

Artikeln är en del av vårt tema om Branschanalys.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062