23948sdkhjf

Elajo åter ett lönsamt bolag

Under förra året lyckades bolaget vända den negativa resultattrenden.
Elajo rapporterar betydande förbättringar under 2014 jämfört med föregående år. Vinsten uppgick till 4,3 MSEK, vilket kan jämföras med -14,4 MSEK för 2013. Omsättningen ökade med 15,4 % till 1 017,5 MSEK, jämfört med 882,0 MSEK år innan.

– När vi nu summerar 2014 är det glädjande att konstatera att vi är i linje med vår plan att åter vara ett lönsamt bolag, säger Elajos VD och koncernchef, Jonas Netterström, i ett pressmeddelande.

Långt kvar till mål
Siffrorna för fjärde kvartalet 2014 visade också betydande förbättringar. Vinsten landande på -0,7 MSEK, vilket är en stor förbättring jämfört med motsvarande period föregående år då siffran uppgick till -9,8 MSEK.

– Även om vi nu visar positiva siffror så är vi långtifrån vårt långsiktiga mål. Dock var det ett viktigt delmål att under 2014 få positiva siffror och därigenom en bekräftelse att vi är på rätt väg, kommenterar Jonas Netterström.

Några av de händelser som hade en positiv inverkan för Elajo under året var en utmärkande prestigeorder för El & Energi­ teknik när projektet Slottsholmen i Västervik tecknades med PEAB, Elajos etablering i Osthammar samt uppdraget Ny kylkedja från SKB.

Positivt 2015
Under 2015 siktar Elajo mot att skapa än mer lönsamma affärer genom att prioritera lönsamhet framför volym.

– Vi är ödmjuka inför de utmaningar som finns på marknaden. Men baserat på den förändringsprocess som vi driver internt ser vi på 2015 med tillförsikt, säger Jonas Netterström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125