23948sdkhjf

SPM tar order för övervakning inom vindkraft

Slättens Vind förlänger sina avtal om SPMs konditionsövervakningstjänst.
Avtalet avser SPM Servicenet med ytterligare ett till tre år för de intresseägda driftsbolagen Stenbrona Vindpark, Long Vindpark, Tumleberg Vind och Lumbers Vind – med totalt tio vindkraftverk av fabrikaten Vestas och Kenersys. Detta enligt ett pressmeddelande från SPM.

Tomas Årman, försäljningschef Sverige, kommenterar avtalet:

– Det är mycket roligt att vi får fortsatt förtroende från medlemmarna i Slättens Vind och dess olika driftsbolag att fortsätta övervaka den mekaniska konditionen för deras vindkraftverk. Vi tar detta som ett bevis på att vi kan erbjuda våra kunder en bra helhetslösning för ökad maskintillgänglighet.

Slättens Vind övervakar i dagsläget lagerkonditionen i sexton av sina vindturbiner med hjälp av det multifunktionella onlinesystemet Intellinova Compact och mätmetoden SPM HD.

”Inom ramen för konditionsövervakningstjänsten har hittills detekterats en rad lagerfel som möjliggjort stora kostnadsbesparingar. Ett exempel är den lagerskada på mellanaxeln i en växellåda som nyligen identifierades i en turbin av typen Vestas V90 i Stenbrona”, skriver SPM.

– Då föreningen var initiativtagare till installation av konditionsövervakning känns det extra bra när vi nu kan se nyttan och har kunnat undvika haveri, säger Henrik Sjöberg på Slättens Vind.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062