23948sdkhjf

Smidmeks konstruktioner till allsvensk fotbollsarena

När Helsingborgs IF hemmaarena Olympia byggs om står Smidmek i Eslöv för stålkonstruktionerna. Ett kontrakt som är värt drygt 30 miljoner kronor.
Arbetet innebär att fotbollsarenan Olympia anpassas till modern UEFA-standard och arenan kommer efter ombyggnaden även att kunna användas till konserter och andra evenemang.

Smidmek Eslöv utför projektet, i en så kallad ”partnering”, tillsammans med Peab.

– Vi är så klart ödmjuka och tacksamma för Peabs beställning, säger Smidmek i Eslövs vd Mikael Jacobsson, till Metal-Supply.

Arbetar tvåskift
Han berättar vidare att företaget i ombyggnationen av arenan står för takkonstruktioner, fasader och allmänna stomkonstruktioner. Mikael Jacobsson beskriver projektet som en utmaning.

– Det här är en relativt stor order för oss. Det är mycket som ska levereras på kort tid, så sedan i november arbetar vi i tvåskift.

Ökad publikkapacitet
Byggnationen utförs i två etapper där östra och södra läktaren byggs om nu, och västra och norra läktaren efter den allsvenska säsongen. Efter renoveringen kommer arenan att ha en publikkapacitet på 22 000 åskådare vid konsert, 15 300 vid nationell match och 13 500 vid internationell match.

Projektet som helhet beräknas vara färdigställt våren 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11