23948sdkhjf

Abelco hoppas på nybyggnation

Abelco redovisar ett resultat efter skatt på – 3 miljoner kronor för helåret 2014. Men vd Per Pettersson hoppas att infrastruktursatsningar och ökad nybyggnation ska kunna boosta försäljningen av maskiner.
Nettoomsättningen uppgick till 16,5 mkr (24,9 mkr). Rörelseresultatet landade på -4,4 mkr (3,5 mkr). Det framgår av Abelcos bokslutskommuniké som släpptes i slutet av förra veckan.

Per Pettersson tillträdde som vd i september 2014 och beskriver en tuff första tid på posten.

”Sedan september -14 har det varit både höga berg och djupa dalar, det är ett tufft klimat och sakta men säkert tycker jag vi bygger självförtroende i företaget igen. Det är klart att dessa tuffa år naggat på bolagets självförtroende och bolagets trovärdighet samtidigt har ledtiden för en affär från offfert till faktisk orderbekräftelse ökat också. Vilket såklart kan tyckas frustrerande”, skriver han i rapporten.

Bland händelser som stack ut under 2014 nämner företaget bland annat tioårsjubileum och 1000 sålda maskiner. Framöver hoppas vd:n på att satsningar inom infrastruktur ska kunna lyfta Abelco.

”Samtidigt kan vi hoppas på att nya infrastruktursatsningar och nybyggnationen håller i sig klubbas igenom och ökar. Att Sverige behöver mer bostäder råder inget tvivel om, vilket också är förknippat med nya vägar och andra förbindelser samt fastigheter som ska skötas och vägar som ska underhållas”, skriver Per Pettersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078