23948sdkhjf

Ökad förlust för Cybaero

Drönartillverkaren Cybaero redovisar ett resultat före skatt på -34,2 miljoner kronor för 2014. Detta att jämföra med föregående år då resultatet landade på -25,4.
Det framgår av Cybaeros bokslutskommuniké som släpptes på fredagsmorgonen. Rörelsens intäkter landar på 55,5 miljoner kronor, att jämföra med 34,4, 2013. Medan rörelseresultatet blev -33,6 miljoner kronor (-24,3).

Trots röda siffror summerarar vd Mikael Hult 2014 som året som kan ”betecknas som avstampet i Cybaeros expansion”.

”I januari erhöll vi vår hittills största order, leverans av tre fartygsbaserade system, med kinesiska tullen som slutanvändare. Detta är en viktig genombrottsorder som visar att vi är konkurrenskraftiga även på denna typ av mycket avancerade system”, skriver han.

Systemen var ursprungligen beräknade att börja levereras innan årsskiftet, men på grund av ett mycket omfattande utvecklingsarbete har leveranserna senarelagts. Leveransstart sker i mitten av mars 2015.

Bearbetat kinesiska marknaden
Under året har företaget satsat extra på att just bearbeta den kinesiska marknaden. Det har bland annat resulterat i ett stort ramavtal med kinesiska AVIC.

”AVIC är en koncern verksam inom bland annat utveckling och produktion av flygfarkoster och är ett av världens största bolag med över en halv miljon anställda. Ramavtalet innebär att AVIC förbinder sig att beställa minst 70 system under de närmaste 8 åren”, kommenterar Mikael Hult.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078