23948sdkhjf

LPI Maskin i konkurs

Roundo i Hässleholms produktionsbolag LPI Maskin AB, med 33 anställda, har försatts i konkurs.
– Går det inte så går det inte. Vi har verkligen försökt, säger vd Magnus Johnsson, i en kommentar till Metal-Supply.

Redan 2013 gick bolaget i konkurs och Magnus Johnsson tog över då över verksamheten. Han beskriver hur han och personalen satsat hårt för att få företaget på fötter igen, bland annat genom miljoninvestering i nyutveckling och ökad satsning på marknadsföring.

– Men den tidigare ledningen hade inte kompenserat för prishöjningar och vi hade uppförsbacke redan från början. Redan när jag tog över var det en vikande marknad. På 12 månader gick omsättningen från 100 miljoner ner till 58. Och nu är vi nere på 35-40 miljoner, berättar han.

"Tragiskt om ingen går in och köper"
Magnus Johnsson menar samtidigt att bolaget har stor potential och han hoppas nu att någon annan kan driva verksamheten vidare.

– Det är ett jäkla intressant bolag. Det vore därför tragiskt om ingen går in och köper det och tar över det jag påbörjat. Jag brukar skoja om att det är som ett Volvo i miniatyr. Det är hög teknikkunskap och stor export. 99 procent av våra varor går export, säger Magnus Johnsson – som också poängterar att företaget ändå upplevt ett ganska bra tryck i försäljningen senaste tiden.

– Vi har 25 miljoner i orderstock.

Bland personalen var beskedet om konkurs väntat.

– De är ganska luttrade. Redan i mars förra året befann vi oss i rekonstruktion och jag har varit öppen med att det har varit ekonomiskt tuffa tider. Så det kom inte som någon chock för dem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078