23948sdkhjf

Nevs miljardförlust

Nevs gjorde en förlust förra året på närmare 1,2 miljarder kronor. Det framgår av ett dokument som rekonstruktören lämnat in till Tingsrätten i Vänersborg, rapporterar P4 Väst.
– Det var inget konstigt att vi gjorde ett underskott. Vi har ett budgeterat underskott de första åren. Men eftersom vi stoppade produktionen så blev underskottet större än vad som var tanken, säger Nevs kommunikationschef Mikael Östlund, i en kommentar till radion.

Sedan Nevs tog över konkursboet efter Saab Automobil har företaget gjort en total förlust drygt 1,9 miljarder. Under det första året var förlusten på drygt 120 miljoner och 2013 skrevs förlustsiffrorna till nästan 600 miljoner, rapporterar P4 Väst.

Möte för fordringsägare
Under dagen kommer Nevs att hålla ett möte där samtliga fordringsägare är inbjudna. Ämnet för dagen är det ackordförslag som presenterats och Nevs fortsatta rekonstruktion.

Förslaget går i korthet ut på att varje oprioriterad fordringsägare, med krav upp till 500 000 kronor, ersätts i sin helhet. För de borgenärer som har fordran över 500 000 kronor vill biltillverkaren nå ett ackord på 50 procent – på den del som överstiger 500 000 kronor.

För att ackordsförslaget ska gå genom krävs att minst 60 procent av fordringsägarna först ger sitt ja till förslaget, och att deras skulder tillsammans ska utgöra mer än tre femtedelar av totalbeloppet. Rekonstruktören vill att fordringsägarna senast 2 mars ska ha skickat in ett svar på förslaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078