23948sdkhjf

Uppmaningen: "Ge svenska underleverantörer en chans"

Samarbetsgruppen ”Anderstorp Tillverkar” går nu ut med en kampanj för att skapa nya kontaktytor och öka kunskapen om svensk produktion.
Kampanjen består av enkel annonsering och en hemsida, rti24.se, som också informerar om de regelbundna studiebesök som organiseras av nätverket i Anderstorp. Företagen som deltar är AMV, Forsbergs Metallduk, Ingelsten&Co, Melins Metall, Plastsystem och Skogslunds Metallgjuteri.

Claes Rosenberg är koordinator för projektet och han förklarar att det kan finnas en ”okunskap” bland dagens konstruktörer och designers. Det vill företagen ändra på.

– Många av dagens designers och konstruktörer arbetar långt från den industriella verkligheten och vet därför inte hur snabbt och enkelt det är att få fram produkter, berättar han för Metal-Supply.

"Många blir förvånade över prisbilden"
Men genom att designers och konstruktörer bjuds in till studiebesök hos de aktuella kampanjföretagen, kan de skapa sig en mycket bättre bild om tillverkningens möjligheter.

– De som kommer på besök lär sig otroligt mycket. Många blir förvånade över prisbilden, att det faktiskt är billigt och enkelt att ta fram produkter av hög kvalitet hos svenska underleverantörer.

Och just att öka kunskapen om produktionens kostnader är viktigt enligt Claes Rosenberg.

– Ofta lägger konstruktörer slentrianmässigt ut produktion utomlands, då de har en förutfattat bild av det är alldeles för dyrt på hemmaplan. Genom projektet uppmanar vi designers och konstruktrörer att ge de svenska underleverantörerna en chans.

Genom att nyttja kampanjföretagen kan en beställare få tillgång till en förädlingsslinga.

– Det är en urgammal vana här i trakten att hänvisa till varandra när vi får in förfrågningar. Vi vill göra det enkelt för alla som vill ha något tillverkat att hitta rätt kontakter. Vi vet vad alla andra gör eller så vet vi vem som vet det – det handlar om att sätta igång en snabb och enkel telefonkedja, säger Magnus Hägg på Ingelsten & Co i Anderstorp, ett av de sex företagen i gruppen.
Kommentera en artikel (3)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078