23948sdkhjf

Scania-ledning lugnar oro

Sedan branden i söndags har Ferruform febrilt letat leverantörer för att säkra produktionen. Samtidigt har de anställda i Luleå oroats över att deras jobb kan försvinna. Nu kommer lugnande besked från Scania.
I ett mejl vid lunchtid under onsdagen till Metal-Supply, skriver Scanias presschef, Hans-Åke Danielsson, att det i axelproduktionen nu råder normalläge. Sidobalksflödet och svetsflödet på stålsidan är också tillbaka till normal produktionstakt.

En del av pressverksamheten beräknades starta under onsdagen och vad gäller gäller tvärbalkar har leveranser av omålat material startat, med sikte på att provmåla artiklar under veckan. Scanias inköp har samordnat valet av leverantörer, och medarbetare har åkt med till utvalda leverantörer för att ha kompetens på plats.

"Min bedömning är att det inte finns ens på kartan"
Lokala medier har samtidigt rapporterat om Luleå-medarbetarnas oro efter branden. Eftersom skadorna på anläggningen varit så omfattande har personal oroat sig för att delar av produktionen flyttas permanent – i samband med att andra leverantörer nu tar över.

Men här kommer lugnande besked från Scania-ledningen.

– Just nu är vår företagsledning inte intresserad av att diskutera spekulationer. Jag har hört att flera spekulerat i att vi skulle flytta tillverkningen från Luleå permanent. Det finns ingen risk att produktionen ska lämna Luleå. Min bedömning är att det inte finns ens på kartan, säger presschefen i en kommentar till kuriren.nu.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078