23948sdkhjf

Vici läggs ner – 51 anställda berörs

De anställda på Skövdeföretaget trodde ägarbytet i december skulle leda till något positivt. På fredagen kom istället beskedet att verksamheten avvecklas.
Det var i december som konkurrenten Gnutti Carlo Sweden köpte upp verksamheten i Skövde. Och bara veckor senare läggs verksamheten ner, skriver Skövde Nyheter.

– På onsdagen tog styrelsen beslutet. Det innebär att vi har för avsikt att stänga fabriken i Skövde och flytta verksamheten, säger vd Jörgen Oldenstedt för Gnutti Carlo Sweden AB, till tidningen.

Vicis produktion är helt inriktat på att tillverka vipparmar avsedda för dieselmotorer till lastbilar och andra tunga fordon. Bland kunderna återfinns Volvo och Scania.

Gnutti Carlo har tillverkning av vipparmar i Kungsör, men också verksamheter i Alvesta och Göteborg. Var produktionen flyttas och vad som händer med de varslade i Skövde är ännu oklart.

Men Jörgen Oldenstedt säger till tidningen att det kommer finnas möjlighet för de varslade att flytta till andra anläggningar. Annars är det locket på från ledningen.

– Jag vill inte kommentera motivet till beslutet att avveckla Vici, säger han till Skövde Nyheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125