23948sdkhjf

Anrikt Norrköpingsföretag byter ägare

Norrköpingsföretaget Grehns Plåt, grundat 1895, byter ägare efter 119 år i familjen Grehns ägo.
Ny ägare är Marcus Larsson, en privat investerare boende i Östergötland.

– Jag är stolt och ödmjuk inför förtroendet för mig som detta innebär. Grehns Plåt är ett mycket välskött och tekniskt välutvecklat företag med en djup rotad tradition av hög kvalitet, flexibilitet och leveranssäkerhet, säger nye ägaren Marcus Larsson, i ett pressmeddelande.

Företaget grundades 1895 av Johan Edvard Grehn och har alltid haft 
Norrköping som bas. Verksamheten startade på Generalsgatan 31
 med tillverkning, reparation och renovering av takplåt och stuprör.


"Går en fortsatt ljus framtid till mötes"
Företaget rekryterade 2011 Konstantinos Gournambassis som produktions- och kvalitetschef. Han har tillsammans med personalen vidareutvecklat produktionen på Grehns Plåt vilket säkrar att företaget kan leva upp till kraven från Sveriges mest krävande kunder. Konstantinos Gournambassis tar nu rollen som platschef på företagets fabrik i Norrköping.

– Grehns Plåt skall fortsätta att utvecklas positivt med Norrköping som bas. Namnet på företaget kommer vara detsamma. I min roll som arbetande styrelseordförande kommer jag ta en aktiv roll i företagets utveckling och tillsammans med Konstantinos och personalen ansvara för att Grehns Plåt går en fortsatt ljus framtid till mötes, säger Marcus Larsson.

Avgående ägare och tillika VD sedan 1989 Bo Grehn stannar i företaget under en period för att tillsammans med nye ägaren och platschefen borga för ett smidigt ägarskifte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079