23948sdkhjf

Atlas Copco i ramavtal med LKAB

Atlas Copco ska leverera gruvutrustning till LKABs nya satsning i Svappavaara.
Svappavaara är LKAB:s mest expansiva område, och planen är att tre nya gruvor ska öppnas de närmaste åren, Gruvberget, Mertainen och Leveäniemi. Gruvberget är redan igång. Borrvagnar, borrverktyg och service från Atlas Copco kommer att levereras i takt med att gruvorna i Mertainen och Leveäniemi öppnas.

– Svappavaarafältens gruvdrift är en viktig del av LKAB’s, men också Sveriges, försörjning av järnmalm. Det är viktigt för oss att få vara en partner i denna spännande utveckling, säger Bo-Göran Johansson, Verkställande Direktör för Atlas Copcos svenska bolag för Gruv- och bergbrytning, i ett pressmeddelande.

Avtalet som ingåtts är ett ramavtal, vilket innebär att det träder i kraft i takt med att de nya gruvorna startas, och till borrutrustningarna har ett långsiktigt serviceavtal tecknats.

Servicearbetet kommer att vara inriktat på att ständigt förbättra borrvagnarnas produktionsresultat, och bidra till en säker gruvdrift i LKABs nya gruvor. Atlas Copco har också valts som leverantör av borrverktyg för borrvagnar, och i detta avtal ingår även service av borrverktygen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112