23948sdkhjf

Orio förvärvar Nevs verktyg

Orio AB har ingått ett avtal med Nevs och förvärvat samtliga reservdelsverktyg hos leverantörer för produktion av Saab Original reservdelar, till alla befintliga Saabmodeller.
– Det är ett strategiskt viktigt förvärv där vi säkerställer den långsiktiga produktionen av Saab Original reservdelar och försäkrar oss om att vi behåller positionen att vara ensamma om att tillhandahålla det totala sortimentet av originaldelar till Saab-bilar, säger Jonas Tegström, CEO för Orio AB, i ett pressmeddelande.

– Saabägare, verkstäder och återförsäljare världen över är nu garanterade att det finns reservdelar för lång tid framöver, fortsätter han.

Förvärvet omfattar 12 500 verktyg för tillverkning av reservdelar till alla befintliga Saabmodeller. Orio har tidigare haft nyttjanderätt till verktygen men tar nu över fullt ägande. Verktygen finns sedan tidigare på plats hos leverantörerna som producerar Saab Originaldelar.

Enligt pressmeddelandet är leverantörerna underrättade om ägarbytet och produktionen av reservdelar löper på som vanligt. Nevs och Orio AB har sedan tidigare ett samarbetsavtal kring distribution och support för Nevstillverkade bilar. Nevs kommer fortsättningsvis även att tillverka delar i verktygen för sin produktion av Saab 9-3 och andra framtida modeller.

– Saab Originaldelar kommer att vara en viktig del av vår affär under många år framöver och det ger oss bättre totalekonomi att äga reservdelsverktygen. Vi ska fortsätta öka vår marknadsandel för Saab Originaldelar och jobbar målmedvetet med att bredda vårt nätverk av verkstäder och andra försäljningskanaler för att nå ut bredare med våra produkter, säger Jonas Tegström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078