23948sdkhjf

Peter Voser mot ordförandeposten i ABB

Styrelsen för ABB har enhälligt nominerat Peter Voser att efterträda Hubertus von Grünberg som ordförande.
ABB:s nuvarande styrelseordförande Hubertus von Grünberg, och Michael Treschow har beslutat att inte ställa upp för omval till styrelsen vid nästa årsstämma.

David Constable ställer upp för val till styrelsen vid årsstämman, såsom tidigare meddelats, och alla övriga styrelseledamöter ställer upp för omval. Aktieägarna kommer att rösta om de föreslagna förändringarna den 30 april 2015.

– Jag är glad att Peter Voser har tackat ja till att ställa upp för val till ordförande för ABB. Peter Voser har ingående kunskaper om ABB och dess nyckelmarknader samt utomordentliga meriter som chef i stora, globala organisationer, säger Hubertus von Grünberg, i ett pressmeddelande.

Peter Voser, schweizisk medborgare, var koncernchef för Royal Dutch Shell, ett av världens största företag, från 2009 till slutet av 2013. Före dess var han ekonomi- och finanschef (CFO) för Royal Dutch Shell. Från 1982 till 2002 arbetade Voser för Shell i ett antal finans- och affärsrelaterade befattningar i Schweiz, Storbritannien (UK), Argentina och Chile.
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093